vrijdag 9 oktober 2009

Talavera baby

Het klinkt als de nieuwste Tarantino. Of een zonnige Zuid-Amerikaanse groet. In werkelijkheid is het de titel van een filmproject over jonge moeders en hun pasgeboren baby’s in een van de zwaarste vrouwengevangenissen van BraziliĆ«, de Talavera Bruce in Rio de Janeiro. Gedurende de eerste zes maanden mogen de moeders hun kind in slaap wiegen, voeden, liedjes zingen, met ze spelen en wat moeders zoal doen. Zes maanden lang. Terwijl de band tussen moeder en kind groeit, groeit ook de dreiging van het naderende afscheid…Daarna gaat het kind naar familie of wordt het afgestaan ter adoptie.

Het zijn niet de weinig florissante omstandigheden die filmmaakster Patricia Maresch wil laten zien zoals we gewend zijn van films over het gevangeniswezen. Met Talavera baby is het Maresch te doen om de relatie tussen moeder en kind, een relatie die van meet af aan letterlijk ter discussie staat.

Talavera baby. Zuid-Amerikaans ja, dat wel. Zonnig niet per definitie. En ook geen Tarantino. Maar wel een film die je wilt zien en die dus gemaakt moet worden. Sponsors kunnen zich melden via info@faveladocumentary.com.


1 opmerking:

  1. Een kind hoort bij zijn moeder, zeker op zulke jonge leeftijd. Wat een geluk dat dit niet hier zo is.
    Groetjes Doopsuiker

    BeantwoordenVerwijderen